Yamaha CLP 745 Zwart hoogglans (Polished Ebony)

Neem contact met ons op over dit artikel


Uitvoering: Zwart hoogglans (Polished Ebony)
Adviesprijs: € 4.215,-
Prijs: € 2.959,-


GrandTouch-S™-toetsenbord met houten toetsen Het nieuwste toetsmechaniek van Yamaha heeft een breed dynamisch bereik en een getrouwe respons op elke aanslagnuance die een breed klankkleurbeeld - van delicaat tot gedurfd - binnen handbereik van de pianist brengt. De zeer consistente vleugelhamers repliceren de aangename respons die wordt gevoeld wanneer de hamers op de snaren slaan, waardoor een nauwkeurige controle van de toon mogelijk is. Sterk absorberende witte toetsen van synthetisch ivoor en zwarte toetsen van synthetisch ebbenhout voorkomen wegslippen, zelfs tijdens langdurig spelen, en voelen aan als die van een vleugel.

Het GrandTouch-S-toetsenbord van de CLP-745 heeft houten toetsen die de expertise van Yamaha op het gebied van hout voor piano's demonstreren. Net als bij vleugeltoetsenborden, wordt het massieve hout uit de beste delen van goed gedroogd hout gesneden, waardoor de toetsen beter bestand zijn tegen kromtrekken dan toetsenborden van gelamineerd hout. De houten textuur en structuur van de toetsen zorgen voor een meer vleugelachtige beleving. Het repetitiemechaniek van Clavinova-toetsenborden Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld. De Clavinova-toetsenborden beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie teweegbrengt bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze toetsenborden zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

Nieuw gesamplede Yamaha CFX- en Bösendorfer Imperial-voices Clavinova vleugelpianoklanken zijn opgenomen van verschillende wereldberoemde concertvleugels. Een ervan is de CFX, de allerbeste concertvleugel van Yamaha. Pianisten over de hele wereld zijn gecharmeerd van het indrukwekkende, oogverblindende, rijke expressieve geluid van de CFX in concertzalen. Een andere gesamplede concertvleugel is de Imperial, het vlaggenschipmodel van Bösendorfer, een al lang erkend Weens pianomerk met een zeer loyale aanhang. De Imperial staat bekend om zijn overvloed aan kleur en natuurlijke, warme gevoel. Yamaha reproduceert getrouw de specifieke kenmerken van deze concertvleugels door zorgvuldig het volledige toonbereik van elk van de 88 toetsen op te nemen, waarbij kleine aanpassingen worden gemaakt om de meest harmonieuze tonen die elke piano te bieden heeft vast te leggen. Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon Binaurale sampling is een samplingmethode waarbij speciale microfoons op het hoofd van een paspop worden geplaatst in dezelfde posities als de oren van de pianist om pianogeluiden vast te leggen zoals ze in werkelijkheid klinken. We hebben voor deze methode gekozen om de sfeer en volledige, natuurlijke resonantie van akoestische piano's in Clavinova-piano's te creëren. Dit geeft pianisten het gevoel alsof ze aan een vleugel zitten, zelfs als ze met een hoofdtelefoon spelen.

De beleving is zo aangenaam dat ze vergeten dat ze een hoofdtelefoon dragen, ongeacht hoe lang ze blijven spelen. Op piano's uit de CLP-700-serie is binaurale sampling gebruikt voor zowel de Bösendorfer Imperial als de Yamaha CFX. Yamaha bereikt een binauraal geluid met een hogere definitie met een speciaal ontwikkeld paspophoofd en modeloren die worden gebruikt voor de opname. We hebben ook de functie Stereophonic Optimizer ontwikkeld om hetzelfde effect bij piano-effecten te realiseren. Stereophonic Optimizer-technologie reproduceert de natuurlijke spreiding van geluid in hoofdtelefoons bijna net zo nauwgezet als binaurale sampling voor andere pianovoices dan de CFX en Imperial.

5 JAAR GARANTIE Registreer nu uw digitale piano en ontvang 3 jaar extra garantie (2+3) https://nl.yamaha.com/nl/support/warranty/avantgrand-nu1-clavinova-extended-warranty.html 

 

 

Klavier

Grand Touch S

Houten klavier

Ja

Toetsenbeleg

Synthetic ebony/Ivory

Let off

Ja

Speakers

2 x (50 + 50) watt

Voices

38

Polyfonie

256

Display

LCD

Bluetooth Audio

Ja

Bluetooth MIDI

Ja

Line out

Ja

Line in

Ja

USB to host

Ja

USB to device

Ja

MIDI in/out

Ja

App

Smart Pianist app

Pedalen

3

 

 

Hoogte

109,6 cm

Breedte

146,1 cm

Diepte

  45,9 cm

Gewicht

  60    kg




U kunt bij ons terecht voor de aankoop van nieuwe en gebruikte piano's, vleugels en digitale piano's van alle bekende merken. Van elk instrument kennen wij de specifieke eigenschappen. In ons inkoopbeleid doen wij geen enkele concessie. Alleen piano's en vleugels waar wij zelf voor honderd procent achterstaan, komen in onze collectie. Ook in de lagere prijsklasse bieden wij u een ruime keuze. Wel kunt u er dan verzekerd van zijn dat wij u, binnen die prijsklasse, het beste aanbod doen. Wij adviseren u graag maar uiteindelijk bepaalt u zelf met welk instrument u het liefst een duo gaat vormen.

Alle Kawai, Yamaha, Petrof, Feurich, Schimmel, Sauter en Grotrian Steinweg piano's en vleugels zijn ook leverbaar in de 'silent' uitvoeringen.

Ook de Disklavier piano's en vleugels van Yamaha zijn door ons leverbaar.



Terug


Deel het met uw vrienden!


Foto's

Onze merken

Boston
Doutreligne
Essex
Feurich
Grotrian Steinwweg
Kawai
Petrof
Piano Live Saver System
Roland
Sauter
Shigeru Kawai
Steinway & Sons
Wilhelm Steinberg
Yamaha