LEES DIT EERST VOOR U EEN GEBRUIKTE PIANO OF VLEUGEL KOOPT!

Als gerenommeerde pianozaak worden wij vaak geconfronteerd met teleurgestelde kopers die een gebruikte piano of vleugel kochten op de particuliere markt. Die "prachtige" goedkope piano of vleugel bleek bij nader inzien helaas volkomen waardeloos te zijn. En als klap op de vuurpijl kostte het ook nog eens geld om de piano door een transporteur naar het grof vuil te laten brengen...... Jammer, maar deze teleurstelling was niet nodig geweest...
Door de gerenommeerde pianohandel wordt er voortdurend op gehamerd dat het kopen van een gebruikte piano niet zonder risico is. Veel oudere piano's zijn niet, of niet goed meer te stemmen, de zangbodem is vaak gescheurd en het mechaniek is versleten. Alleen de kast is soms nog heel mooi. Maar ja, wilt u een mooi muziekinstrument of alleen een mooie kast....?

Gelooft u ons, er is écht piano-technische kennis voor nodig om te beoordelen of een piano nog in goede staat verkeert en wat het gaat kosten om hem op te knappen. (Zelfs uw pianoleraar kan dat niet altijd goed beoordelen.)

De benodigde kennis hebben wij wel in huis en daarom willen wij u, voor u straks ja zegt tegen die aantrekkelijke aanbieding, of ter voorkoming van onheil, graag de onderstaande tips meegeven:

Laat een gebruikte piano of vleugel ALTIJD eerst door een specialist taxeren. Dit geldt ook voor een goedkoop instrument! Als er aan een piano veel moet gebeuren kan het gemakkelijk een paar duizend euro kosten om hem weer goed bespeelbaar te laten maken! Taxeren kost u natuurlijk ook wel iets, maar het kan u veel onverwachte kosten en ergernis besparen. Vraag informatie via 040-2125436.

Piano's van vóór de 2e wereldoorlog zijn niet bestand tegen centrale verwarming. Door de droge lucht zijn de zangbodem en het stemblok vaak al gescheurd. Controleer dit goed! Moderne naoorlogse piano's van goede makelij zijn veel beter bestand tegen droge lucht.

Als u van een partikulier een gebruikte piano koopt houdt u dan rekening met nogal wat bijkomende kosten. Als u geluk heeft en de piano in redelijke staat verkeert, is er alleen een grote onderhoudsbeurt nodig (kost € 1.000,00). De transportkosten van een piano van begane grond naar begane grond in Nederland liggen tussen € 300,-- en € 450,--. Het stemmen van een piano kost € 105,00
Heeft u pech en moet het mechaniek gereviseerd worden dan bent u al gauw een paar duizend euro kwijt.


Als u bij ons een gebruikte piano koopt, dan is het instrument door ons al helemaal opgeknapt, het afleveringstransport (begane grond) is voor onze rekening en de eerste stembeurt is gratis. Bovendien krijgt u vijf jaar garantie.

Als u toch vast zélf wilt kijken of de kwaliteit van een aangeboden piano goed is, let dan met name op het volgende:

Aan de hand van het serienummer van de piano is de leeftijd vast te stellen; noteer het nummer en bel ons om de leeftijd op te vragen (040-2125436) - lopen de toetsen niet te licht of te zwaar? - hoort u bijgeluiden, kraken of piepen in het mechaniek bij aanslaan van de toetsen? -slaan de hamers bij zacht spelen niet 2 x aan? - zit er geen links-rechts speling op de toetsen? - staan alle hamers goed in positie? - zitten er diepe groeven in de hamerkoppen? - zijn de hamerkoppen niet versleten? - zit er geen mot in het mechaniek of klavier? - zijn de snaren roestig? - is de piano goed gestemd? - staat de piano in de goede toonhoogte? (controleer met een stemvork a-440!) - is de zangbodem niet gescheurd? - zitten er geen scheurtjes bij de kamstiften? - is het stemblok niet gescheurd? - draaien de stempennen niet te licht? - worden de snaren na aanslaan goed gedempt door de dempers? - blijven er geen tonen doorklinken? -
worden de snaren gedempt boven de hamerkoppen? (bovendempers zijn meestal niets meer waard) - zit er geen houtworm in de piano?

Twijfelt u, heeft u vragen, wilt u dat wij meedenken? Bel ons gerust!
Telefoon: 040-2125436


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Aalsterweg 77e
  • 5615 CB, Eindhoven
  • info@vanhoorn.nl
  • (040) 212 54 36
  • KvK: 17097339
  • BTW: NL864731085B01
  • IBAN: NL56RABO0178295426

Social media

Onze merken

Boston
Doutreligne
Essex
Feurich
Grotrian Steinwweg
Kawai
Petrof
Piano Live Saver System
Roland
Sauter
Shigeru Kawai
Steinway & Sons
Wilhelm Steinberg
Yamaha